BejelentkezésSzépségével legyen Ön is naprakész

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megkapja életmód cikkeinket, információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából.

Bejelentkezés

Szakorvos partnereink részére


Kérem adja meg jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

Partnerkódos regisztráció

Kérem írja be a kártyáján található partnerkódot és kattintson a tovább gombra.

Ha nem rendelkezik partnerkóddal akkor kattintson ide a regisztrációhoz.

Esztétikai beavatkozás pozitív lélektani hatással

Több önbizalommal!Az Amerikai Plasztikai Sebészeti Társaság éves gyűlésén (2008) többek között azt is megvitatták, hogy az esztétikai műtétnek milyen hatása van a későbbiek során a páciensek önértékelésére, valamint az elfogyasztott gyógyszerek (antidepresszánsok) mennyiségére.

 

A San Franciscóban tartott konferencián egy olyan tanulmány eredményeit ismertették, mely 362 kozmetikai célú plasztikai sebészeti műtéten átesett beteg gyógyszerszedési szokását vizsgálta.

 

Az alanyok 17 százaléka (61 fő) szedett rendszeresen antidepresszánst (depresszió elleni gyógyszereket). Hat hónappal a műtét után azonban a gyógyszert szedők száma 42 főre csökkent, ami 31 százalékos csökkenést jelent. Ráadásul a páciensek 98 százaléka szerint a plasztikai műtét jelentősen emelte önbizalmukat.

 

'A plasztikai műtétre jelentkezők tenni akarnak azért, hogy jobban érezzék magukat, és ezért megváltoztatnak magukon valamit, ami addig nagyon zavarta őket'- mondta Dr. Bruce Freedman, a tanulmány szerzője, majd folytatta: 'Nem mondjuk azt, hogy a plasztikai sebészet önmagában felelős azért, hogy a páciensek elhagyják gyógyszereiket, de a műtét maga valószínűleg elég fontos tényezője ennek'.
A műtétre vállalkozó hölgyek többsége középkorú volt, akik mellnagyobbítás, has- vagy ráncfelvarrás miatt keresték fel a plasztikai sebészeket.

 

'Még csak most kezdjük felismerni a plasztikai sebészet jótékony lélektani hatásait. Azzal, hogy a pácienseinknek megoldást nyújtunk egy olyan problémára, mely eddig megoldhatatlan volt számukra, a saját maguk által létrehozott gátlásaikat oldjuk, és ezzel önbizalmukat növeljük' -vélekedett Dr. Freedman.*

*Forrás: Betegszoba.hu (http://www.betegszoba.hu/?r=150)

Önbizalom növelés plasztikai sebészeti beavatkozással? Olvassa el mit mondanak rólunk pácienseink!

Lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva!Egészség tippek az Ön egészségéért!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket, nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából

Feliratkozom a hírlevélre

Ez egy bizalmasan kezelt levelező lista. Adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.


A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A lakcímet a 2008. évi XLVIII. törvénynek elegettéve kérjük el, és annak megfelelően tároljuk.


68