BejelentkezésSzépségével legyen Ön is naprakész

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megkapja életmód cikkeinket, információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából.

Bejelentkezés

Szakorvos partnereink részére


Kérem adja meg jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

Partnerkódos regisztráció

Kérem írja be a kártyáján található partnerkódot és kattintson a tovább gombra.

Ha nem rendelkezik partnerkóddal akkor kattintson ide a regisztrációhoz.

A számok tükrében

Plasztikai beavatkozások gyakorisága az USA-ban

2007-ben közel 11,7 millió (műtéti és műtét nélküli) plasztikai beavatkozásra került sor az Egyesült Államokban az amerikai Esztétikai Plasztikai Sebészek Társasága statisztikái szerint.


A tökéletességre vágyóknakMíg a műtéttel nem járó esztétikai kezelések közül a botox volt a legnépszerűbb, addig a sebészi beavatkozással járó plasztikai műtétek közül a zsírleszívás végzett az élen, ezt a mellnagyobbítás, a szemhéj- és a hasplasztika követte és a sort a mellkisebbítő műtét zárta. A nők mintegy 10,6 millió plasztikai beavatkozáson estek túl, ami a 2006-hoz képest 1 százalékos növekedést jelentett.

 

Minden 10. plasztikát férfiakon végeztek az Egyesült Államokban: az erősebbik nem az elmúlt évhez képest bátrabb volt, 16 százalékkal nőtt a beavatkozások száma, amelyek közül a legnépszerűbb a zsírleszívás volt, de a szemhéj, - az orrplasztika is igen népszerűnek bizonyult. A plasztikai beavatkozásokon átesettek 46 százaléka (5,4 millió ember) a 35-50 év közötti korcsoportból került ki, a 19-34 éves korosztály 21 százalékban képviseltette magát.

 

Európában a brit nők és férfiak körében a legnépszerűbb a plasztikai sebészet: tavaly több mint 30 ezer műtétet végeztek el a szigetországban. A briteket az olasz, francia és német páciensek követik a kontinensen.

Magyarországon pontos, átfogó statisztikák a plasztikai sebészeti beavatkozások pontos számáról eddig nem készültek, de a becslések szerint az Európai Uniós átlaghoz tartozunk ezen beavatkozások számát és eloszlását tekintve, és hazánkban a különböző mellkorrekciós műtétek teszik ki a legjelentősebb hányadát ezeknek az operációknak.*


*Forrás: Origo Egészség rovata, (http://egeszseg.origo.hu/cikk/0818/763013/20080428)
 
Lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva!Egészség tippek az Ön egészségéért!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket, nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából

Feliratkozom a hírlevélre

Ez egy bizalmasan kezelt levelező lista. Adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.


A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A lakcímet a 2008. évi XLVIII. törvénynek elegettéve kérjük el, és annak megfelelően tároljuk.


73