BejelentkezésSzépségével legyen Ön is naprakész

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megkapja életmód cikkeinket, információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából.

Bejelentkezés

Szakorvos partnereink részére


Kérem adja meg jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

Partnerkódos regisztráció

Kérem írja be a kártyáján található partnerkódot és kattintson a tovább gombra.

Ha nem rendelkezik partnerkóddal akkor kattintson ide a regisztrációhoz.

A mellek ápolása

Akár természetes, akár nem, melleink éppúgy ápolásra, gondoskodásra szorulnak, mint testünk bármely más része. Miért pont ezt hanyagolnánk el? Minél korábban kezdjük az ápolást annál jobb, de ne felejtsük, hogy sosincs késő!


A legjobb már a húszas évek elején nekilátni a mell ápolásának, hiszen ekkor még a mellek szépek, feszesek. A cél ennek az állapotnak a minél hosszabb ideig való megtartása. Sajnos sokan, csak akkor kezdenek el a mellükkel foglalkozni, amikor már egyértelműen látszanak az öregedés jelei: megereszkedettek, ráncosak, rugalmatlanok.

 

MellápolásVannak olyan külső és belső hatások, amelyek ártalmasak lehetnek a mellre, ezek a következők: a túlzott napfény, szolárium, helytelen táplálkozás, nagy súlyingadozás, alkohol mértéktelen fogyasztása és a dohányzás. Megéri ezekre odafigyelni!


A helytelen, görnyedt testtartás miatt az izmok jobban megnyúlhatnak, ezáltal a mellek lógóssá válhatnak. Amikor csak tehetjük, húzzuk ki magunkat! Emelt fővel nem csak melleink szépségét őrizhetjük meg, de magabiztosabbnak is tűnünk.


Egy kényelmetlen, szoros, rosszul megválasztott melltartó nagyon sokat árthat. Ha a mell vérkeringése nem megfelelő, az akár súlyosabb problémákhoz is vezethet. Persze, ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség melltartó viselésére. Ha nem viselünk melltartót, a melleink nem lesznek megfelelően alátámasztva, így meglazulhatnak kötőszöveteink.

Mit tegyünk melleink szépségének megőrzéséért?


Egy kis torna az formás mellekért• Minthogy a mellnek nincsen saját izomzata, így nem lehet edzeni, tehát nem lesz olyan könnyű dolgunk, mint egy karizom esetében. A mellet övező izmokat viszont formában tudjuk tartani: mellkasunk előtt érintsük össze kezeinket, ujjaink legyenek egyenesen, kinyújtva. Néhány másodpercig toljuk őket egymás irányába, minél erősebben, mintha valamit össze akarnánk nyomni, majd lazítsuk el (a kép segít). Ezt ismételjük meg néhányszor, néhány másodpercig mindennap.


A megfelelő testápolás ezen a területen is fontos. Kenjük be melleinket testápolóval naponta legalább egyszer, zuhanyzás, fürdés után mindenképpen, mert a (kemény) víz kiszáríthatja a bőrt. Kaphatók már olyan speciális (feszesítő) krémek, melyeket kifejezetten a dekoltázs ápolására fejlesztettek ki, ezek segítenek a kötőszövetek állapotának megőrzésében.


• A test többi részéhez hasonlóan, a mell bőrén is használhatunk testradírt, mely élénkíti a vérkeringést, javítja a kötőszövet állományt, eltávolítja az elhalt hámréteget és segít megelőzni a terhességi csíkok kialakulását.

 

Váltuzhany a feszességért• A váltott zuhany nem csak a test más részén alkalmazható, hanem a mellen is. Mivel a hideg-meleg vizes zuhany serkenti a vérkeringést, melleinket feszesebbé tehetjük, ha mindennap ezzel zárjuk a zuhanyzást.


• A szolárium használat, illetve napozás során használjunk fényvédő krémeket, ezek segítenek megóvni a bőr szerkezetét.


• Néha kell egy kis extra kényeztetés is! A kozmetikus, ha kérjük, nemcsak az arc bőrét, de a dekoltázsét is átmasszírozza.


Ügyeljünk a helyes táplálkozásra! Sok zöldség, gyümölcs fogyasztása jót tesz a szervezetnek, ezáltal a melleknek is. A bő folyadékbevitel sem elhanyagolható tényező. Ettől bőrünk jobban hidratált lesz.


Ne feledjük, hogy megfelelő ápolással melleink tovább maradhatnak szépek, feszesek, formásak és ettől magabiztosabbak, elégedettebbek lehetünk.

 

 

Ide kattintva olvashat azokról a témákról, amelyek Olvasóinkat a leginkább foglalkoztatják.

Lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva!Egészség tippek az Ön egészségéért!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket, nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából

Feliratkozom a hírlevélre

Ez egy bizalmasan kezelt levelező lista. Adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.


A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A lakcímet a 2008. évi XLVIII. törvénynek elegettéve kérjük el, és annak megfelelően tároljuk.


62