BejelentkezésSzépségével legyen Ön is naprakész

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megkapja életmód cikkeinket, információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából.

Bejelentkezés

Szakorvos partnereink részére


Kérem adja meg jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

Partnerkódos regisztráció

Kérem írja be a kártyáján található partnerkódot és kattintson a tovább gombra.

Ha nem rendelkezik partnerkóddal akkor kattintson ide a regisztrációhoz.

Csúcsminőség a SILIMED-től: BioDESIGN szilikon kohézív gél mellimplantátumok

 

A BioDesign szilikon gél az egyik legújabb innováció a SILIMED tárházában, mely a brazil márka több mint 38 évnyi iparágban eltöltött specializálódása és a legfejlettebb kutatások eredményeként született meg. Egy elképesztően keresett és kifinomult piacra tervezték!

A Biodesign család

A SILIMED BioDesign szilikon gél mellimplantátumok úgy lettek kifejlesztve, hogy azok illeszkedjenek a nők egyéni biotípusaihoz. Épp ezért, széles skálájú forma- és méretválaszték áll a hölgyek és a sebész orvosok rendelkezésére: több száz típusból választhatunk, hogy minden egyes esetben az elérhető tökéletes megjelenést érjük el a mellnagyobbító műtét után.

A BioDesign kollekció tagjai megkülönböztethetőek az implantátumok profil- és alapzatformái alapján. A sebész feladata, hogy kiválassza a protézist a hölgyek mellkasi méretei és mellének jellegzetességei alapján. Ekkor születik meg a döntés, melyik forma a legideálisabb a tökéletes megjelenéshez: kerek, vagy anatómiai kúp, illetve természetes csepp alak. A csepp implantátumok esetében további három kialakítás érhető el: naturál, széles és magas alappal. A sebész orvosnak tehát 5 forma közül kell választania, figyelembe véve a szépülni vágyó hölgy szándékait (kerek vagy természetes anatómiai kialakítás).

Miután döntés született a megfelelő alapméretről és formáról, már csak a BioDesign család ehhez tartozó projekció-kínálatából kell választani az ideális mellimplantátumot, a térfogat illetve a kiemelkedés tekintetében. Ezek a következők lehetnek: alacsony, mérsékelt, magas és extra-magas.

A magas minőségű kohézív BioDesign gél implantátumok lapos és képlékeny alappal rendelkeznek, melyek tökéletesen alkalmazkodnak a mellkas falához és fenntartják a választott kiemelkedést. Vékony és rugalmas szélei által az implantátum kevésbé észrevehető.

A lapos alapnak köszönhetően még több rendkívül rugalmas és tömör géllel van megtöltve, ami megakadályozza a deformálódást, de megtartja a természetes megjelenését.

A másik különlegesség az új D-mérés: az implantátumok egy-egy megjelölt ponttal vannak ellátva a csúcskiemelkedésükön. Ez azt a célt szolgálja, hogy a sebész még véletlenül se helyezze be rosszul a mellimplantátumokat: a pont jelöli a mellbimbó helyét, a vonal pedig garantálja, hogy az arányosan legyen elhelyezve. Könnyedség az orvosnak, megnyugvás a páciensnek!

Az összes SILIMED mellimplantátum puha, stabil, és rendkívül összetartó (kohezív) BioDESIGN szilikon géllel van töltve. A szilikon gél 100% orvosi szilikon az Amerikai Egyesült Államokból, melyet a FDA szabályoz.

A Silimed polyuretán és texturált szilikon implantátumok jellegzetességei

Minden egyes implantátum - a textúrált és a polyuretán felületű is – ugyanazzal a professzionális BioDESIGN szilikon géllel van ellátva. Mi a különbég akkor a polyuretán szilikon és a texturált szilikon implantátum között?

Ránézésre és összetételét tekintve csak az 1 mm vastag polyuretán hab bevonat!

Használata közben viszont egyéb különbségek is megjelenhetnek, melyek a polyuretán felületű mellimplantátumok malmára hajtják a vizet, azaz a felelős döntés megszületésére.

A BioDesig polyuretán (PU) habbevonatú mellimplantátumoknak nagyon alacsony a tokzsugorodási szövődmény-rátájuk: 1% köré tehető ez az érték 15 év tekintetében. Ez az alacsony ráta főként a PU előnyös, utánozhatatlan jellegének köszönhető: a PU felülete behelyezés után kitapad. Ezt úgy képzeljük el, mint a tépőzárat!

  • Ezzel a fixációval megakadályozza az implantátum elmozdulását és jelentősen csökkenti a capsularis contractura kialakulásának lehetőségét (~1%).
  • A kitapadás hatására a Silimed PU implantátumok a szövettel együtt mozognak, nem húzzák le azt a súlyúknál fogva és így nem okoznak idejekorán lógó melleket.

Különbség még a polyuretán és texturált szilikon implantátumok használata között, hogy a PU implantátumok behelyezése bonyolultabb, mint a texturált felületűeké, csak magasan kvalifikált sebészek tudnak ezzel a minőségű implantátummal dolgozni.

Tudta? A texturált felületű implantátumok csak 16 évvel a polyuretán után, 1984-től vannak a piacon és eredetileg azért lettek kifejlesztve, hogy utánozzák a PU felületét. De a végeredmény nem volt kielégítő a capsularis contractura, vagyis a tokzsugorodási ráta tekintetében a SILIMED polyuretánéhoz képest, mely jóval alacsonyabb bármely texturálténál.

Mit jelent a kohezívitás?

A high strength cohesive gél (HSC) - azaz kiváló erősségű gél - úgy lett megalkotva, hogy megtartsa a kívánt formát, míg fenntartja a mellek lágyságát és természetes mozgását. A gél állagát és a kohezívitását gyakran hasonlítják a "gumimacikhoz", a zselés édességhez.

Ha szétvágjuk az implantátumot, akkor nem folyik ki az orvosi szilikon a belsejéből, hanem az egyben marad, mint ahogy a gumimaci, mikor leharapunk belőle egy darabot. Egy másik példa lehet a kenyértészta, mikor félbevágjuk.

Ahogy a képen is látható, a SILIMED BioDesign implantátumok rendkívül összetartó és magas minőségű, professzionális (HSC - high-strength cohesive silicone gel) kohezív orvosi szilikon géllel vannak töltve. A HSC elég puha ahhoz, hogy a mellek természetes szövetének érzését keltsék, de elég szilárd ahhoz, hogy megtartsák az implantátum formáját. A csúcsminőségű orvosi szilikon gélt az Applied Silicone Corporation nevű vállalat szolgáltatja, melynek székhelye az Egyesült Államok. Termékeik egyeznek az ISO 10993 szabvánnyal és a legfőbb ellenőrző szerv, az FDA biokompatibilis előírásaival.

100%-os követhetőség: minőségi garancia és a biztonság jegyében

A SILIMED volt az első a mellimplantátum gyártók között, aki sorozatszámmal látta el minden egyes produktumát, amit a piacra dobott. Ezzel már közel 20 éve, 1995-től biztosítja a 100%-os követhetőséget, a minőségi garanciát és a biztonságot a nők számára. SILIMED mellimplantátum választása esetén, minden egyes páciens megkapja műtét után a szükséges információkat: a sorozatszámot, a műtét időpontját és a doktor nevét. Ez a garancia, mely minőséggel párosul!

Minősítések:

  • FDA GMP - Food & Drug Administration – Good Manufacturing Practices
  • ANVISA - Good Manufacturing Practices, Brazil
  • ISO 9001 - 2008 – International Standard
  • CE Mark - European Manufacturing
  • ARTG (Australian Register of Therapeutic Goods)
  • WAND (New Zealand Web Assisted Notification of Devices)

Kapcsolódó témák:

A Silimed megkapta a világ legszigorúbb minősítését.
A Silimed FDA regisztráció megtekintése (angol, PDF)

 
Lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva!Egészség tippek az Ön egészségéért!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket, nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából

Feliratkozom a hírlevélre

Ez egy bizalmasan kezelt levelező lista. Adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.


A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A lakcímet a 2008. évi XLVIII. törvénynek elegettéve kérjük el, és annak megfelelően tároljuk.


24