BejelentkezésSzépségével legyen Ön is naprakész

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megkapja életmód cikkeinket, információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából.

Bejelentkezés

Szakorvos partnereink részére


Kérem adja meg jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

Partnerkódos regisztráció

Kérem írja be a kártyáján található partnerkódot és kattintson a tovább gombra.

Ha nem rendelkezik partnerkóddal akkor kattintson ide a regisztrációhoz.

A világ legszebb nője szilikon implantátumok mellett döntött, megelőzve a lehetséges bajt

Rendszeres szűréssel időben felismerhető és kezelhető az emlőrák

Amerikában viharos sebességgel jött divatba, Magyarországon legfeljebb százas nagyságrendben választják nők a rákmegelőzés sokak szemében drasztikus, de még orvosi körökben is erősen vitatott formáját. Ők, akik tudják, hogy egy olyan gént hordoznak magukban, ami komolyan megnöveli a mellrák és a petefészekrák kockázatát. Angelina Jolie nagy „lépése” tartotta lázban a világot: a szexszimbólum megelőzésként emlőműtéten esett át. Igaz, tudta, a szexi testrésze ma már szinte tökéletesen pótolható szilikon emlőimplantátumokkal.

A színésznő esetében még nem alakult ki a mellrák, de mivel nagy esélye (közel 87%) volt az emlődaganat kialakulásának, ezért megelőzési céllal kétoldali mastektómia mellett döntött, tehát eltávolítatta a még egészséges emlőit és szilikon emlőimplantátumok behelyezését kérte. Jolie a BRCA1 gén mutáns változatával rendelkezik, ami erősen növeli a mellrák kockázatát, döntésével öt százalékra csökkentette a mellrák kialakulásának veszélyét. (A mellrák kialakulásának lehetséges rizikó faktorairól itt olvashat, illetve a szilikon implantátumokkal kapcsolatos kérdések – válaszokat is ide gyűjtöttük.

A színésznő azért is döntött a megelőző műtétek és a szilikon mellett, mert édesanyja és nagymamája is küzdött a betegséggel.

A színésznő a műtétek után is gyönyörű, ahogy több helyen olvashattuk, valószínű még egy mérettel nagyobb emlőimplantátumokat is kért.

Sokan hősiesnek tartják döntését, a megelőző kétoldali emlőeltávolítást, melynek szükségessége a szakmát is megosztja. Annyi biztos, hogy a világ legszebb nője a szilikon implantátumok mellett döntött egészsége megőrzése érdekében, mindenképpen arra hívja fel a figyelmet, hogy akár helyreállító plasztikai sebészet miatt választ valaki szilikon megoldást, akár szépészeti műtét miatt kéri a mellimplantátumokat, a szilikon évtizedek óta egy megbízható szép eredményt biztosít.

Amikor valakinél emlődaganatot diagnosztizálnak, és sebészi megoldást választanak, ugyanezen a műtét sorozaton megy keresztül, melynek utolsó beavatkozása a szilikon emlőprotézis behelyezése. Az emlőimplantátumokat általában az első műtéttől számítva 3-6 hónap múlva ültetik be, hiszen a beteg emlőszövetek eltávolítása után egy átmeneti protézis kerül be, majd a végleges.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy érdemes rendszeresen szűrővizsgálatokra elmenni, hiszen hazánkban is a korai stádiumban felfedezett emlőbetegség ma már jól gyógyítható.

Takács Nóra és Ollári AndreaA TV2 Hogyan legyek jó nő műsorában – Takács Nóra szépségszakértő Ollári Andreával, a SILIMED Magyarországi vezetőjével beszélget Angelina Jolie példaértékű története kapcsán, felhívva a figyelmet a rendszeres szűrés jelentőségére, a korai diagnózis fontosságára. A világ egyik legszebb nője megelőzési célból a szilikon implantátumok mellett döntött.  "Ha még nem is a speciális vizsgálatról beszélünk, de még ma mindenki számára elérhető emlőrákszűrésen is csak 50 százalék körüli a részvétel"- mondja Ollári Andrea, - a SILIMED ügyvezető igazgatója – és az Orvostechnikai Szövetség Etikai Bizottságának Vezetője - aki szerint pedig nagyon fontos, hogy 38 év fölött vegyen ezen mindenki részt, az előtt pedig járjon rendszeresen ultrahang vizsgálatra. Ott, ahol a családban már előfordult a megbetegedés, a speciális vizsgálat és a nagyobb odafigyelés még korábban indokolt."

 

 

A korai emlőrák elsődleges terápiás megoldása a sebészi beavatkozás, azaz a műtéti eltávolítás. A betegség gyógyítása hazánkban is egy csapat munka (un. Onko-team), azaz több orvosi terület szakértői a pácienssel egyeztetve döntenek a kezelésről.

Magyarországon is már választható a szilikon emlőimplantátum, amit a társadalombiztosítás finanszíroz, így amennyiben betegség miatt történik a helyreállítás az hazánkban teljesen ingyenes.

Emlő rekonstrukció SILIMED POLYURETÁN implantátummal - mellrák után

Ami lényeges stratégiaváltás a mai helyreállító sebészeti megoldásban: a tumor teljes eltávolítása mellett a minél tökéletesebb plasztikai eredmény az elsődleges és másodlagos cél.

A szilikon implantátumok erre a legalkalmasabbak, hiszen a szép dekoltázs, a pozitív látvány pszichésen is rendkívül fontos.

A plasztikai sebészet óriási eredményeket tud produkálni manapság. Korábban például egy eltávolított emlő után nemhogy fürdőruhába strandra, de még felöltözve is látszott a hiány. Ma már a helyreállító műtétek eredménye olyan mintha szépészeti beavatkozást végeztek volna, annyira szép tud lenni a végeredmény, nyilván a pszichés oldala teljesen más.

Kiemelendő, hogy a SILIMED POLYURETÁN implantátumok ezen az úgynevezett rekonstrukciós területen is a legalacsonyabb szövődményrátákat biztosíthatják, tehát lehetséges, hogy egy végleges megoldást tudnak nyújtani az úgynevezett texturált implantátumokkal szemben.

Publikációk a SILIMED oldalán

Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ez esetben is a páciens eldönteti, hogy milyen márkájú implantátumot szeretne, milyen felülettel.

Ma Magyarországon jóval nagyobb számban történik esztétikai, vagy szépészeti beavatkozás, kevesebb az úgynevezett rekonstrukciós, vagyis helyreállító plasztikai műtét.

Minden esetre nagyon fontos, hogy minden egyes nőnek más a "biotípusa", vagyis a mellkas szélessége, hosszúsága, az adottságai, ehhez pedig a legmegfelelőbb mellimplantátumot kell választani"- hangsúlyozza a szakember.

SILIMED implantátum: formák és méretek

SILIMED mellimplantátum formák és méretek"De a legfontosabb, hogy akár megelőzési céllal, akár betegség miatt, vagy egyszerűen az önbizalom helyreállítása miatt kerül sor a műtétre, azt a nő maga miatt tegye meg. Amikor pedig szakember bevonásával, alapos konzultációval megtaláljuk a számára legtökéletesebb megoldást, az egy egész életre kiható, pozitív változást hoz a nők életében".

"Mint a SILIMED – implantátumgyártó cég magyarországi vezetője büszkén mondhatom, hogy azok a nők keresnek meg minket, akik tudatosan döntenek saját maguk életéről, alaposak, tájékozódnak a lehetőségeikről, természetes eredményt szeretnének. Számukra a minőség, a hosszú távú eredmény, a lehetőség, hogy akár soha ne kelljen cserélni – a legfontosabb a számukra."

További kérdése esetén kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

 
Lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva!Egészség tippek az Ön egészségéért!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket, nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából

Feliratkozom a hírlevélre

Ez egy bizalmasan kezelt levelező lista. Adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.


A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A lakcímet a 2008. évi XLVIII. törvénynek elegettéve kérjük el, és annak megfelelően tároljuk.


24