BejelentkezésSzépségével legyen Ön is naprakész

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megkapja életmód cikkeinket, információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából.

Bejelentkezés

Szakorvos partnereink részére


Kérem adja meg jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

Partnerkódos regisztráció

Kérem írja be a kártyáján található partnerkódot és kattintson a tovább gombra.

Ha nem rendelkezik partnerkóddal akkor kattintson ide a regisztrációhoz.

Névre, személyre "szabott" SILIMED implantátumok – már Magyarországon is elérhetők

 

Egyedi és speciális implantátumot kapott Pintér Mariann, a 2012. évi különdíjas playmate-je.

Sokan nem tudják, de ahogy cipőt, vagy ruhát varrathatunk, ma már van lehetőség arra is, hogy személyre szólóan készítsenek mellimplantátumot is nekünk. Ennél ugyanis nincs, ami tökéletesebben illeszkedhetne testünkhöz.

A tökéletesnél is még tökéletesebb formákra vágyott, de úgy döntött: nem kockáztat, a testéhez leginkább illeszkedő terméket választja, így személyre szabott szilikonmell kerül a testébe. Pintér Mariann, 2012 különdíjas playmate-je már 7 évvel ezelőtt kés alá feküdt, korábban azonban a texturált felületű implantátum mellett döntöttek. Mivel rendszeresen járt ellenőrzésre így kiderült az az implantátum cserére szorul. Ezért is járta Mariann még inkább körül, hogy milyen lehetőségei vannak, mielőtt cserélteti meglévő implantátumát.

Pintér Mariann a beavatkozás előtt SILIMED texturált és Polyuretán "implantátumokkal"Ahány ember, annyi féle, ahány test, annyi forma. Ugyan a SILIMED-nél a létező legszélesebb palettából választhatunk, de egészen biztosan akkora egyezőség lehetetlen, mintha azt személyre szabottan, külön nekünk gyártanák. Némi túlzással ez akár olyan, mint bármely implantációnál, szervátültetésnél sajátunk másolatát kapnánk.

Sokan nem tudják, hogy ma már van lehetőség Magyarországon is egyedileg tervezett SILIMED un. Custom Made implantátumot beültetni. Az út pedig egyszerű: ha eldöntöttük, csupán egy formanyomtatványt kell kitölteni a plasztikai sebésznek, majd azt az adatok alapján megtervezik, azután grafikai – speciális esetben egy modellezett- formában elküldi a tervet, amennyiben a sebész és páciens elfogadta, akkor indul a gyártás.

SILIMED POLYURETÁN-FELÜLETŰ SZILIKON EMLŐIMPLANTÁTUMOK"Így a precízen megtervezett szilikon emlőimplantátum az elfogadástól számítva 45-60 nap alatt érhet a megrendelőhöz, ehhez igazítva lehet tervezni a beavatkozást"- mondja Ollári Andrea a SILIMED szilikon-implantátum gyártó cég kelet-közép európai vezetője, az orvostechnikai szövetség etikai bizottságának elnöke.

"Mariannak egyedi implantátumot választottunk, ez volt neki a legbiztosabb. Miután ugyanis megmértem, hogy milyen szélességű, magasságú, projekcióval rendelkező implantátum lenne az ideális adottságai és igényei szerint, lett volna katalógusból hasonló, de úgy éreztem, hogy a legtökéletesebb az ő esetében az egyedi implantátum lenne. Közösen kitöltöttünk mindent, természetesen még a szilikon bevonatát, felületet is ki lehetett választani, Mariannal egyeztetve a SILIMED POLYURETÁN felületű szilikon implantátumot választottuk, számtalan előnye miatt" - részletezi az okokat Dr. Tizedes György a DAVINCI klinika orvosigazgató plasztikai sebésze.

A beavatkozás előtti "berajzoláshoz" készülődve"Mariann esetében most ez olyan mintha egy testrésze "készült volna el", ez csakis az ő egyedi, speciális mérete. Sokan azt gondolják, hogy köbcentit kell választani, de a sebész felelőssége, hogy a mellkas és felsőtest adottságait figyelembe véve, megfelelően lemérve adjon javaslatot és a köbcentiméter mindig a legutolsó. Ebben az esetben is miután a paramétereket megadtuk, hamarosan megérkezett a műszaki rajz. Ekkor tudtam meg, hogy a megadott adatok alapján az implantátum 485 köbcentiméter"- teszi még hozzá a szakember, aki plasztikai sebészként találkozott olyan esetekkel, ahol a nem megfelelő méretválasztás okozott szövődményeket, ami miatt cserélni kellett, ezért is nagyon fontos, hogy a legideálisabb méretet válasszuk.

Igaz, ezek az implantátumok gyakran kétszer vagy akár többször drágábbak, és mivel másnak nem lehet jó az a termék, ezért a terv elfogadása után még a gyártás előtt azt ki kell fizetni, de Mariannak nemcsak regisztrált, sorszámozott, így nagyon biztonságos szilikonmellei lesznek, de még névre szólóak is.

Dr. Tizedes György a beavatkozás előtt Mariannal és a személyesen neki tervezett implantátummal.* Polyuretán felületű implantátumok előnyei:

Hazánkban az egyik legnagyobb változás az esztétikai és úgynevezett rekonstrukciós plasztikai sebészetben a polyuretán-habos szilikon mellimplantátumok. Ez egy új és biztonságosabb választást jelent a magyar nőknek is, ami a világban már rég nem új, hiszen 1968-tól egy amerikai cég gyártotta, szóval több, mint 45 évnyi a statisztika. A vékony felület lényege, hogy ez a bevonat több százszor nagyobb felületen érintkezik a körülötte lévő szövettel, mint egy sima, vagy egy egyszerű érdes úgynevezett texturált felületű implantátum, az teljesen kitapad, így nem mozdul el. Leggyakoribb szövődmény arány – a kapszuláris kontraktúra, vagy tokzsugorodás - több mint 100 tanulmány alapján 1% körüli szemben más felületű implantátumokkal ahol akár 20% is lehet, ami miatt akár cserélni kell. Így ezen felületű implantátumok élettartama jelentősen megnövekedhet.

Kapcsolódó témák:

Angelina Jolie a szilikon mellimplantátum mellett döntött
A szüléssel sem kell lemondanunk a szép idomokról!
Világhírű plasztikai sebész Magyarországon - Dr. Daniel Fleming
A brazil specialista mutatta meg, hogyan lesz tökéletes a női fenék
Pesuth Rita új szerepben: A Tudatos Döntés nagykövete

 
Lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva!Egészség tippek az Ön egészségéért!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket, nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából

Feliratkozom a hírlevélre

Ez egy bizalmasan kezelt levelező lista. Adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.


A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A lakcímet a 2008. évi XLVIII. törvénynek elegettéve kérjük el, és annak megfelelően tároljuk.


24