BejelentkezésSzépségével legyen Ön is naprakész

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megkapja életmód cikkeinket, információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából.

Bejelentkezés

Szakorvos partnereink részére


Kérem adja meg jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

Partnerkódos regisztráció

Kérem írja be a kártyáján található partnerkódot és kattintson a tovább gombra.

Ha nem rendelkezik partnerkóddal akkor kattintson ide a regisztrációhoz.

Világhírű plasztikai sebész Magyarországon - Dr. Daniel Fleming

 

Világhírű sebész Magyarországon, hazai és külföldi szakemberek egyeztettek hogyan és milyen implantátumot válasszon – orvos és páciens közösen!

Dr. Daniel Fleming, világhírű plasztikai sebész Ausztráliából csak azért jött Magyarországra, hogy kurzust tartson hazai és külföldi esztétikai és rekonstrukciós sebészetet végző plasztikai sebészek számára hazai kollegájával Dr. Tizedes Györggyel. A hazánkban leggyakrabban használt, sokszor cseppet sem természetes hatású gömbölyű formák mellett implantátumok teljes tárházát mutatta be a világhírű szakember. A szakmában, de a páciensek körében szinte alig-alig ismert úgynevezett "Hegyes" vagy "Kúp formájú" Brazil Polyuretán bevonatos szilikon melleket.

Nem véletlen az elnevezés, "Brazil" implantátum, hiszen Rio de Janeiro a plasztikai sebészet "fővárosa", hiszen óriási számban végeznek plasztikai beavatkozásokat, és ültetnek be: mellimplantátumokat, illetve különböző test-implantátumokat: pl.: férfi –mellizom, vádli és fenék-implantátumokat.

Dr. Fleming egy évtizedes vizsgálatokra hivatkozva beszélt a legmegbízhatóbb eszközről. " A brazil polyuretán felületű implantátumoknál a mellimplantációknál legfenyegetőbb szövődmény, a tokzsugorodás esélye mindössze egy százalék szemben a texturált implantokkal, amelyeknél minden ötödik nőnél számolni kell ezzel. Bizonyított, hogy a kapszuláris kontraktúra, vagy az, hogy a beültetett anyag bekeményedik a hagyományos texturált felületű implantátumok esetén nyolc évet nézve hatból egy esetben biztosan kialakul. A brazil polyuretán implantátumoknál 15 év távlatában is százból legfeljebb egy esetben fordult elő.."– mondta a szakember. "A képzés fontos, hiszen ennek az implantátumnak a behelyezése másfajta technikát igényel, éppen a rendkívül biztos tapadás miatt. Úgy kell elképzelni, mint egy tépőzárat, a felülete ugyanis éppen úgy tapad a mell belső felületéhez, ez biztosítja, hogy nem tud elmozdulni, mint bármely más anyag, Ez a bevonat ténylegesen hozzátapad a szövethez, illetve ahhoz a tokhoz, ami normál esetben kialakul az implantátum körül, így stabilizálja. Mivel teljes felületén kitapad, így megelőzhető a tokzsugorodás, biztosan nem fog elmozdulni, elfordulni és nem csúszik el, míg a többi implantátumnál ez mind előfordulhat. Ezért is kell egyetlen mozdulattal a tökéletes és végleges helyre illeszteni"- magyarázta a szakember.

De Daniel Fleming külön figyelmet szentelt arra is, hogy bemutassa, mire figyeljenek a nők és persze a szakemberek, mik azok az elsődleges kérdések,amelyeket végig kell járni, mielőtt megszületik a végső elhatározás. Milyen formák és anyagok állnak ma a szakemberek rendelkezésére?

"Az, aki vállalkozik a mellműtétre, élete egyik legnagyobb döntése elé kerül, ezért is fontos hogy utánanézzen az implantátumnak és válassza a minőséget." mondta dr.Tizedes György, az előadó egyik vendéglátója.

És jöjjön néhány személyes történet itthonról és a világból!

Pesuth Rita, hatszoros kick-box világbajnok először 10 éve döntött a szépészeti beavatkozás mellett. Ma már a Tudatos Döntés nagyköveteként hívja fel a nők figyelmét arra: vegyék a kezükbe sorsukat és hozzanak megfontolt és körültekintő döntést az implantátumról, az ugyanis onnantól egész életüket befolyásolja. "Mindig is vágytam rá, de korábban erősebb előítélet élt az emberekben a plasztikával szemben, ráadásul a szüleim is nagyon féltettek. Érthetetlen volt számukra, miért szeretnék én makk egészségesen kés alá feküdni? Ez persze az én fejemben is megfordult, de tudtam: ez kell a teljességhez. Nem gondoltam, hogy majd ettől leszek nő, nem önbizalmat reméltem tőle: egyszerűen így lett kerekebb számomra a világ. Saját magam miatt"- meséli Rita, aki munkája közben már akkor is, de ma is nap, mint nap látja, mennyi nő jár hasonló cipőben, akik folyamatosan kompenzálnak, trükköznek a különböző melltartókkal a látvány kedvéért. Ő végül rászánta magát."Csak azt akartam, legalább valami legyen. Nem hatalmas cickókra, inkább aranyos, formás kis mellekre vágytam. Gondoltam, ha a mellem már az A-s kosarat kitölti, azzal tökéletesen megbékélek. Teljesen rábíztam magam az orvosomra, aki viszont egészen mást tanácsolt.Ő nagyobbat gondolt, épp annyival, amekkorát a testalkatom "kér". Ő ugyanis tudta pontosan, hiába akarunk mi csak ici-picit nagyobbat, a beavatkozás után azzal sem leszünk elégedettek. Így olyan lett, amilyet ő szakmailag a legjobbnak látott. És nem tévedett. Fájt, ezt nem szabad tagadni, de életem legjobb döntését hoztam. Az első hónapokban még furcsa volt, a mellizom nagyon feszült, idő kellett, hogy megszokja az "újfajta" terhelést, de aztán tökéletes páros lettünk" - emlékszik a sportolónő, aki most, 10 év után újra kés alá feküdt. Ahogy 2002-ben, most is tudatos döntése, a biztonságérzete miatt gondolta úgy, időszerű a csere.

"Ugyan az én választásom már akkor is a Brazil implantátum volt, így nagyobb gond nem volt vele, de 10 év az csak 10 év, úgy éreztem, jobb az elővigyázatosság. Akkor texturált felületű SILIMED implantátum került behelyezésre, nem volt információm a polyuretan felületű szilikon implantátumokról, sajnálom, hogy akkor nem tudtam róla, örülök, hogy most még tudatosabban választottuk ki az orvosommal a nekem legjobbat hiszen ez az implantátum akár egy életen át megoldást biztosít"- mondja Rita, aki szerint kimondva, kimondatlanul mindenkit foglalkoztat a női mellek formája, és nagyon ritka "adomány", hogy valakinek valóban formás és optimális méretű legyen. Az elégedetlenség frusztrációt okozhat, ugyanakkor belső harmóniát és önbizalmat senki se ettől reméljen.

Ildikó (balról) – Barbi (jobbról ) Dr. Daniel Fleming társaságában.Barbi és Ildikó - egy gyönyörű ikerpár - két magával elégedetlen nő, akik mára már a mellnagyobbítás pozitív hatásait mesélik mindenfelé. Tinédzser koruk óta rettenetesen zavarta őket, hogy gyakorlatilag nincs semmilyen "domborulatuk". Önbizalomhiány, szivacsos melltartókkal való állandó trükközés, folyamatos és teljesen szükségtelen fogyókúrák után eljött az ő idejük. Fiatal koruk ellenére nagyon alapos és megfontolt döntést hoztak. Rengeteget kerestek és kérdeztek, mire a SILIMED mellett döntöttek. Hogy miért? Saját bevallásuk szerint döntő volt a minőség, a sokféle forma, a megbízhatóság és nem mellesleg a garancia. És, ami a számukra a legfontosabb: senki sem mondaná meg róluk, hogy testükön nem minden a természet "ajándéka", a látvány annyira természetes, hogy aki nem ismerte őket a beavatkozás előtt, annak eszébe sem jutna róluk az a szó: plasztika.

Egy tévésorozat nyitotta fel a nők szemét Angliában, ott Christina Hendricks hegyes mellei valóságos divathullámot indítottak. A Mad Men - Reklámőrültek című tévésorozat sztárjának mellei láttán nők százai döntöttek úgy, hogy csúcsos végződésű mellimplantátumot ültetnek be, csak hogy jobban hasonlítsanak a színésznőre. Garrick Georgeu, plasztikai sebészeti konzultáns először maga is meglehetősen szkeptikus volt, mikor 18 hónappal ezelőtt az első nő fordult hozzá ezzel a kéréssel, azóta viszont sorra adják a páciensek egymásnak a kilincset. "Ezekről az implantátumokról első pillantásra valóban a Reklámőrültek sorozat juthat az emberek eszébe, illetve Madonna 1990-es Vogue című videoklipje, amelyben szabályos tölcsér alakú melltartóban szerepelt" - mondta Georgeu. Őszerinte ezek a speciális formájú implantátumok meglepően jól működnek, ugyanis egyszerre emelik meg a mellet és adnak teltséget a mell felső részének is, miközben az összhatás teljesen természetes"- legalábbis a plasztikai sebész szerint.

Korábban itt is csak a hagyományos kerek, illetve könnycsepp formájú implantátumok voltak elérhetőek, de ezek a standard formák nem minden nőnek felelnek meg, és a jelenleg hódító kúp vagy tölcsér formájú implantátumok új távlatokat nyithatnak a plasztikai sebészet területén. Georgeu szerint számos szempontot figyelembe kell venni, mielőtt valaki eldönti, hogy milyen mellimplantátumot válasszon magának. A beavatkozás előtt pontosan fel kell mérni a páciens mellkasát és bordázatát, hogy kiderüljön, melyik implantátum lehet számára az ideális. Ha valaki a tökéletesen kerek melleiről ismert Jordanre szeretne hasonlítani, annak ezek a hegyes implantátumok nem lesznek megfelelők, inkább azok számára ajánlják, akik telt keblekre, szép dekoltázsra vágynak, miközben megmarad a természetes összkép. Az újfajta implantátum különösen ajánlható azoknak, akik sokat fogytak, vagy hosszú ideig szoptattak, és ettől megnyúlt és megereszkedett a mellük. A kúp alakú implantátum beültetése esetén a mell szövetei újraformálódnak az implantátum körül, hatékonyan emelik meg a mellet, és hegesedés nélkül keltenek telt és természetes hatást.

További cikkek a témában

Silimed polyuretán mellimplantátum A szüléssel sem kell lemondanunk a szép idomokról!
Angelina Jolie a szilikon mellimplantátum mellett döntött
SILIMED implantátum: formák és méretek
A szilikon mell pozitív hatásai
Meztelenül is szép vagy?

 
Lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva!Egészség tippek az Ön egészségéért!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket, nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából

Feliratkozom a hírlevélre

Ez egy bizalmasan kezelt levelező lista. Adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.


A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A lakcímet a 2008. évi XLVIII. törvénynek elegettéve kérjük el, és annak megfelelően tároljuk.


24