BejelentkezésSzépségével legyen Ön is naprakész

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megkapja életmód cikkeinket, információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából.

Bejelentkezés

Szakorvos partnereink részére


Kérem adja meg jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

Partnerkódos regisztráció

Kérem írja be a kártyáján található partnerkódot és kattintson a tovább gombra.

Ha nem rendelkezik partnerkóddal akkor kattintson ide a regisztrációhoz.

Pesuth Rita új szerepben: a Tudatos Döntés nagykövete

Ő aztán megérti: mit is jelent a vágy az igazán nőies idomokra

Silimed polyuretán mellimplantátumHatszoros világbajnok – a nem éppen legnőiesebb sport, a kick-boksz hazánk és a világ legeredményesebb sportolója mégis maga a természetesség és a finomság. Rita kilenc évesen került a küzdősport világába, a váltás drasztikus volt, hiszen mindaddig balett táncosnak készült: pici, vékonyka termetéből igazán kézen fekvő volt ez a választás. Csakhogy őt mindig is vonzotta a versengés, a tényleges megmérettetés.

Pesuth Rita - hatszoros kick-boksz világbajnokunkPesuth Rita - hatszoros kick-boksz világbajnokunk"1984. Karate őrületben égett az egész ország. Én végül nagybátyámon keresztül a kick-boksz-ot választottam. Rugalmas voltam, iszonyú hajlékony, mozgékony, az előéletem miatt megvolt az állóképességem is. Sorra jöttek az eredmények" – mesél a kezdetekről Rita. Az aprócska, későn érő, 11 évesen mindössze 31 kilós lányt a versenyzés beszippantotta, onnantól pedig szinte folyamatosan épp a nőies formák ellen dolgozott. A harc a kilókkal, a hétvégi versenyekre kötelező fogyasztások, ha nincs "fölösleg", itt akár egy-két kiló is látványos. Az idegrendszer és a szervezet is a "normál" súlynál éppen ennyivel teljesít a legjobban, csakhogy mindez nyílván nehezen tűri a kerekebb idomokat.

"Kicsit furcsa érzés volt, hogy annak ellenére, hogy a kick-boksz nem éppen a nőiességet sugározza, a mi csapatunkban mindig nagyon is fontos volt, hogy amint lejövünk a küzdőtérről, szépek és vonzóak legyünk. Szinte az első mozdulattal hoztuk rendbe a hajunkat, igazítottuk meg a ruhánkat, nem véletlen, hogy a magyar lányok mindig is nagyon csinosak, mutatósak voltak a mezőnyben. Csakhogy a fiús testalkatommal sosem érezhettem magam igazán nőnek" – folytatja Rita. Mindig is zavarták ici-pici mellei, még ha a sportban ez inkább előny volt is, amint a tükörbe nézett, érezte, hogy valami még nagyon hiányzik.

"Nyilván a pályán sok előnyt adott a testalkatom és nyilvánvalóan kis mellekkel kényelmesebb, komfortosabb sportolni, de mindig gondolkoztam a műtéten, hogy legalább pici, formás ciciket kaphassak. Persze mindez addig, amíg versenyeztem, szóba sem jöhetett"- emlékszik a sportoló, aki végül 2000-ben, gyakorlatilag a "világ és pályája csúcsán" abbahagyta a kick-boxot.

Hatszoros világbajnokként nem volt ellenfele, úgy érezte, elért mindent, amit ezen a pályán csak lehet. A váltás épp időszerű volt, Rita egy egészen új világba csöppent. A fitness a sport mellett már sokkal inkább a nőiességről szólt, ahol a szép, formás mell iránti vágy sokkal természetesebbnek, elfogadottnak számított.

Pesuth Rita Silimed nagykövet"Mindig is vágytam rá, de korábban erősebb előítélet élt az emberekben a plasztikával szemben, ráadásul a szüleim is nagyon féltettek. Érthetetlen volt számukra, miért szeretnék én makk egészségesen kés alá feküdni? Ez persze az én fejemben is megfordult, de tudtam: ez kell a teljességhez.

Nem gondoltam, hogy majd ettől leszek nő, nem önbizalmat reméltem tőle: egyszerűen így lett kerekebb számomra a világ. Saját magam miatt"- meséli Rita, aki munkája közben már akkor is, de ma is nap, mint nap látja, mennyi nő jár hasonló cipőben, akik folyamatosan kompenzálnak, trükköznek a különböző melltartókkal a látvány kedvéért. Ő végül rászánta magát.

"Csak azt akartam, legalább valami legyen. Nem hatalmas cickókra, inkább aranyos, formás kis mellekre vágytam. Gondoltam, ha a mellem már az A-s kosarat kitölti, azzal tökéletesen megbékélek. Teljesen rábíztam magam az orvosomra, aki viszont egészen mást tanácsolt.

Ő nagyobbat gondolt, épp annyival, amekkorát a testalkatom "kér". Ő ugyanis tudta pontosan, hiába akarunk mi csak ici-picit nagyobbat, a beavatkozás után azzal sem leszünk elégedettek. Így olyan lett, amilyet ő szakmailag a legjobbnak látott. És nem tévedett. Fájt, ezt nem szabad tagadni, de életem legjobb döntését hoztam.

Az első hónapokban még furcsa volt, a mellizom nagyon feszült, idő kellett, hogy megszokja az "újfajta" terhelést, de aztán tökéletes páros lettünk" - emlékszik a sportolónő, aki most, 10 év után újra kés alá feküdt. Ahogy 2002-ben, most is tudatos döntése, a biztonságérzete miatt gondolta úgy, időszerű a csere.

"Ugyan az én választásom már akkor is Silimed implantátumom volt, így nagyobb gond nem volt vele, de 10 év az csak 10 év, úgy éreztem, jobb az elővigyázatosság. Akkor texturált felületű SILIMED implantátum került behelyezésre, nem volt információm a POLUYRETÁN felületű SILIMED szilikon implantátumokról, sajnálom, hogy akkor nem tudtam róla, örülök, hogy most még tudatosabban választottuk ki az orvosommal a nekem legjobbat hiszen ez az implantátum akár egy életen át megoldást biztosít"- mondja Rita, aki most még kötéssel a mellkasán tagadhatatlanul izgul, nagyon-nagyon kíváncsian várja, milyen lesz a végeredmény.

Pesuth Rita és Dr. Tizedes GyörgyPesuth Rita a műtét előtt a DaVinci magánklinikán Dr. Tizedes György orvosigazgatóvalRita szerint kimondva, kimondatlanul mindenkit foglalkoztat a női mellek formája, és nagyon ritka "adomány", hogy valakinek valóban formás és optimális méretű legyen. Az elégedetlenség frusztrációt okozhat, ugyanakkor belső harmóniát és önbizalmat senki se ettől reméljen.

"A korrekció, a mellplasztika mindig is csak valami plusz lehet, ami csak hozzáad a nőiességhez, a teljes élethez, de semmiképp nem pótlék, pláne ne azért döntsön valaki egy ilyen lépés mellett, mert bárkinek meg akar felelni"- ad életre szóló tanácsot is Rita.

További cikkek a témában

Silimed polyuretán mellimplantátum A szüléssel sem kell lemondanunk a szép idomokról!
Angelina Jolie a szilikon mellimplantátum mellett döntött
SILIMED POLYURETÁN implantátum a sportolóknak
Meztelenül is szép vagy?
A szilikon mell pozitív hatásai

 
Lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva!Egészség tippek az Ön egészségéért!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket, nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából

Feliratkozom a hírlevélre

Ez egy bizalmasan kezelt levelező lista. Adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.


A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A lakcímet a 2008. évi XLVIII. törvénynek elegettéve kérjük el, és annak megfelelően tároljuk.


24