BejelentkezésSzépségével legyen Ön is naprakész

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy megkapja életmód cikkeinket, információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából.

Bejelentkezés

Szakorvos partnereink részére


Kérem adja meg jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

Partnerkódos regisztráció

Kérem írja be a kártyáján található partnerkódot és kattintson a tovább gombra.

Ha nem rendelkezik partnerkóddal akkor kattintson ide a regisztrációhoz.

Legújabb információk – PIP mellimplantátum ügyben

Stratégia váltás a PIP implantátumok kapcsán – kivételt sürget a szakma - NEFMI útmutató plasztikai sebészeknek

Nemzetközi Plasztikai Társaság Összefoglalója (IPRAS) a PIP ügyben: 2012. február 3.

 

1. Vizsgálati eredmények

 

mellimplantátum 1Fontos kiemelni, hogy nincs hosszú távú publikáció (legalább 10 évnyi) a PIP implantátumokról.

A francia hatóságok (AFSSAPS) vizsgálatai alapján a következő eredmények születtek: A szilikon gél felépítésében dimetil-polisziloxán láncok vesznek részt, amelyekhez különböző szerves és szervetlen vegyületet ragasztanak. Ezek együttesen adják a szilikon gél tulajdonságait. Az előírást megszegve, ezen láncokhoz más vegyületeket kapcsoltak a PIP cégben, az így nyert szilikon gél előállítása sokkal olcsóbb volt. (kb. 10X olcsóbb). Az olcsóbb előállítással viszont minőségromlást okoztak, és az így nyert szilikon gél a körülötte lévő burkot idő előtt elkezdte szétbontani. A behelyezett ipari szilikon, amely egyes esetekben először az implantátum külső burkát szakítja szét, más esetekben ezt megelőzően bleeding alakul ki, azaz a gél átszivárog az implantátum falán, és a környező szövetekre fejt ki káros hatást. Megjelenik emellett a mell körüli (hónalji) nyirokcsomókban. A hónalji nyirokcsomók sokszor a negatív hatás első jelei. A kiszivárgott, nem egészségügyi szilikon az egészség tartós károsodását okozhatja, akár évekkel a behelyezést, vagy kivételt követően is.

 

2. Megoldás

 

Fentiek tudatában, a plasztikai sebészek véleménye alapján Európa-szerte az az álláspont alakult ki, hogy minden PIP implantátumot javasolt eltávolítani. Amennyiben az implantátum kiszakadt, vagy ilyen jelei vannak, az implantátumot azonnal el kell távolítani. Ha ezek a jelek hiányoznak, akkor belátható időn belül, legkésőbb fél-egy éven belül a PIP-et ki kell venni.

 

3. További észrevételek

 

mellimplantátum 2Fontos kiemelni, hogy nincs hosszú távú publikáció (legalább 10 évnyi) a PIP implantátumokról.Sajnos az eddigi tapasztalat alapján kiderült, hogy a szakadást az MRI vizsgálatok sem mutatták ki, tehát a ruptúra MRI –vel sem detektálható. Az orvosi szilikon (medical grade) – az egy emberi szervezetre indifferens tiszta szilikon, szemben az ipari szilikonnal (industrial gel). Azt pontosan nem tudjuk, hogy melyik PIP implant ami orvosi-val volt töltve és melyik az iparival. Azt sem igazán tudják, hogy árulták ezeket az implantátumokat, milyen hálózaton keresztül. Azokat a sebészeket lehet támadni jogilag – külföldi példa alapján – akik nem informálták pácienseiket, írja az IPRAS.

 

 

További kiemelendő információ Pácienseknek.

 

Döntsön teljes –körű információ alapján hogy melyik implantátumot választja.

A fentiek is arra világítanak rá, hogy az implantátum – választás mennyire fontos döntés a mellnagyobbítás során. A megfelelő döntés alapján az akár egy életre szólhat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a SILIMED – partnere kizárólag orvosi szilikont gyárt (Applied Silicone Corporation), így ez egy plusz biztonságot jelent.

A brazil Polyuretán implantátumok előnye kiemelkedő a sima, vagy a texturált implantátumokkal szemben.

A tokzsugorodás és egyéb szövődmények bizonyítottan csökkenthetők a Polyuretán hab bevonatú szilikon implantátummal.

természetes formájú mellimplantátum a mellplasztika sikeréértA SILIMED mindhárom típust gyártja, azonban a saját sima vagy texturált implantátumaival szemben is kiemeljük a Polyuretán előnyeit. A SILIMED az egyetlen cég, amely több mint 38 éve Polyuretán implantátumot gyárt és forgalmaz, az előnyök bizonyítottak több évtizedes publikációk alapján. Publikációk mellplasztika témakörben

 

Ennek köszönhetően életre szóló garancia van a termékekre, a tokzsugorodásra, valamint az elmozdulásra pedig 10 év. S hogy miért vállalunk életre szóló garanciát? Mert az implantátumnak nincs felső időkorlátja, így akár egy életen át nem kell cserélni. Világszerte vannak olyan nők, akik SILIMED mellimplantátummal élnek egészségesen már több, mint 25 éve. (kép – fürdőruhás nő – silimed.hu felirat alul)

 

Kérés Plasztikai Sebészekhez

 

Kérjük a plasztikai sebészeket is, hogy adjanak információt a pácienseknek a Polyuretán felületű SILIMED implantátumokról, hogy teljes információ alapján tudjanak döntést hozni, a csere vagy akár első implantátumuk esetén.

 

 
Lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva!Egészség tippek az Ön egészségéért!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket, nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat a Szépség világából

Feliratkozom a hírlevélre

Ez egy bizalmasan kezelt levelező lista. Adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.


A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A lakcímet a 2008. évi XLVIII. törvénynek elegettéve kérjük el, és annak megfelelően tároljuk.


24